Jessica

Har du läst boken av Andrew Kaufman? Jag gillar feel-good-böcker och fick ett tips för ganska länge sedan att jag borde läsa den här boken. Så på väg hem från en resa köpte jag den och kan inte annat än att tycka att den är fantastisk. I boken möter vi superhjältar så som Perfektionisten, Sökaren, Superkollen och Bäraren. En väldigt kort, lättläst och fantasirik bok. Har du inte läst den så vill jag passa på att skicka med ett boktips så här i semestertider!

I mitt jobb möter jag många som jag skulle benämna som superhjältar! Människor som har en beslutsamhet och envishet som jag beundrar. Som orkar kämpa på år efter år. Som ser den långsamma förändringen och tar tillvara på guldkornen i vardagen. Jag tänker på en ung kvinna som under många år arbetat för att förändra situationen för barn med funktionsnedsättningar på institutioner i Vitryssland. Under flera år bodde hon på en av institutionerna för att visa personalen ett annat sätt att se på barnen, jobba med barnen och på så sätt skapa en förändring i deras vardag. Idag ser vi en tydlig positiv förändring som sker på institutionerna, men allt är grundat i hårt arbete som krävt mycket egen uppoffring av människor med en stark övertygelse om att det går att förändra.  

Jag tror att vi har större möjligheter att påverka och skapa en förändring än vad vi egentligen inser eller vill erkänna. Det finns många områden idag som vi skulle kunna engagera oss i för att göra det bättre för någon annan. Ett budskap som vi sprider på olika festivaler i sommar är ”Du ser en ung kille/tjej – Vi ser en ung hjälte”! För det är så vi tänker. Vi kan alla vara hjältar för någon och det finns många fantastiska människor som ger av sin tid och sitt engagemang för att skapa en bättre framtid för barn runt om i världen.

Låt oss alla hjälpas åt att vara en hjälte för någon!

Jessica Albertson

Jessica Albertson

Programkoordinator Europa at Erikshjälpen
Jobbar som programkoordinator för Erikshjälpens projekt i Östeuropa. Älskar att se sig om i världen, säger aldrig nej till en fika, gör tappra försök med löpningen och är väldigt morgontrött.
Jessica Albertson

Latest posts by Jessica Albertson (see all)