Vilket är ditt livs största uppdrag? Är det att få ett drömjobb? Att bli bäst på din hobby? Eller att åka upp i rymden? Eller kanske att få Nobels fredspris?

Vad bär du med dig av drömmar och längtan som ploppar upp lite då och då och påminner dig om att det finns mer kvar att upptäcka och leva för?

Erikshjälpens vision handlar om drömmar. Alla barns rätt till drömmar. Alla barns rätt till schyssta livschanser som gör drömmar möjliga. Erikshjälpens vision möjliggör att Sofia kan bli pilot, att Adam kan bli lärare och att Mustafa kan bli minister. Oavsett var barn är födda och oavsett om de är killar eller tjejer. Barns drömmar är Erikshjälpens uppdrag och drömmar blir verklighet varje dag för tusentals barn som växer upp.

Mitt största uppdrag just nu är att vara pappa och make. Det kanske låter enkelt? För andra kanske det låter svårt? För någon är det fortfarande en dröm!

För mig handlar det om förvaltarskap. En god vän påminde mig om detta ord i dag. Förvaltarskap. Att förvalta det som blivit mitt. Alla har vi något att förvalta, att vårda, att ta hand om. Alla har vi någon att älska, att förlåta, att följa. Och det är fortfarande så att älskade älskar, förlåtna förlåter. Det är genom att ge som vi får. Förvaltarskap.

Förvaltarskap blir inte enklare för att vi har mycket eller litet. Det är lika svårt för alla människor.

Kanske är det mänsklighetens största uppdrag?

Kanske är det ditt livs största uppdrag?

Victor Egerbo

Victor Egerbo

Insamlingskoordinator at Erikshjälpen
Arbetar med insamling på Erikshjälpen. Hämtar inspiration från gatukonst och hiphop och är grym på att måla graffiti.
Victor Egerbo

Latest posts by Victor Egerbo (see all)