Redan på gångvägen möter jag tre tjejer påväg till Sommarkul. I dag, en dag under sommarlovet, är Sommarkul är på deras område och jag känner deras förväntan. De brukar besöka Sommarkul och tycker mycket om hoppborgarna.

När vi närmar oss området utanför skolan hörs hög musik från högtalarna. På området finns en hinderbana, en hoppborg och så möjlighet att prova sumobrottning. En bit längre bort ser jag att några spelar fotboll. Ibland finns det ansiktsmålning också!

Sommarkul arrangeras av Pingstkyrkan i Jönköping och Erikshjälpen i samarbete med Jönköpings kommun. Under fyra sommarveckor har Sommarkul återkommande ordnats i fyra olika bostadsområden. Vi vet att i just dessa bostadsområden finns det många barn som spenderar många dagar av sitt lov just på hemmaplan. Många dagar kan bli lååååånga dagar och just därför känner jag mig stolt över att Erikshjälpen finns med och på ett enkelt sätt ger möjlighet till rörelseglädje och ett sammanhang att återkomma till under dessa veckor. Att dessutom få en igenkännande blick och att någon av ledarna kan mitt namn är ett fint sätt att bekräfta barn som behöver bli bekräftade. Detta är ju egentligen något som vi alla kan behöva oavsett om vi är barn eller vuxna!

Ann-Sophie Palmér, programkoordinator Sverige

Gästbloggare

Då och då släpper vi in gästbloggare. Det kan vara någon av våra praktikanter ute i fält, vår styrelseordförande eller någon annan Erikshjälpen-vän.

Latest posts by Gästbloggare (see all)