killarna i filmen

FFA Global gör fotbollen till en metafor för livet

– Att investera i de här killarna är att investera i Sverige och i framtiden, säger Kjell Karlsten, korrdinator för FFA Global i Sverige. Lyssna på ett avsnitt av Biståndspodden som doftar gräsfläckar och framtidshopp.

podcast_cover

FFA Global är en fristående organisation som finns i många länder. Syftet är att ge unga som lever i utsatta situationer en chans att utvecklas som idrottare och växa som människor. I Sverige har Erikshjälpen nyligen tecknat ett samarbetsavtal med FFA Global och driver nu satsningarna på att expandera till fler orter. Kjell Karlsten leder i dagsläget den uppgiften.

I det här avsnittet träffar vi också Syed Sanglakhi, 16, Zia Ullah Sarwary, 14, och Noor Ahmed Sharifi, 16. De har varit i Sverige i ungefär fem månader och har varit med på FFA Globalträningarna i Helsingborg i tre månader. Vi får också möta deras ledare Chris Mingay.
– Det här projektet fungerar. Jag har sett det fungera i två städer där jag varit aktiv, men även på de andra platserna i Sverige, säger han.

Du kan välja att lyssna online, eller genom:
iTunes Podcaster (Apple) Acast (Android & Apple) RSS feed


Extramaterial

Mer om FFA-Global

Du hittar mer info om FFA-Global på Erikshjälpens hemsida. Och i Erikshjälpens tidning.

Se också en kort film från träningen i Helsingborg

Rosemarie Engblom

Rosemarie Engblom

Kommunikatör at Erikshjälpen
Kommunikatör med ansvar för Erikshjälpens hemsida. Arbetar även med trycksaker, annonser, Erikshjälpens tidning och filmer. Har en egen sy-blogg.
Rosemarie Engblom