Biståndsbloggen är en blogg från Erikshjälpen

Alla vi som bloggar här arbetar för eller är engagerade i Erikshjälpen på ett eller annat sätt, men skriver om tankar, idéer och känslor som är våra egna och inte alltid direkt kopplade till Erikshjälpens verksamhet.

Mattias Ingeson

Biträdande generalsekreterare för Erikshjälpen och ansvarig för våra Sverigeprojekt. Har en förkärlek för Stanley Cup-pokalen och practical jokes.

Jessica Albertson

Jobbar som programkoordinator för Erikshjälpens projekt i Östeuropa. Älskar att se sig om i världen, säger aldrig nej till en fika, gör tappra försök med löpningen och är väldigt morgontrött.

Daniel Grahn

Erikshjälpens Generalsekreterare med intresse för det skrivna ordet, ledarskap och motorcykelturer.

Peter Toftgård

Chef för Erikshjälpens programavdelning som är lika hemmastadd i Västafrika som i Sverige. Peter har jobbat flera perioder utomlands men är nu tillbaka på kontoret för att samordna insatserna i Sverige och internationellt. Ett riktigt löparess.

Victor Egerbo

Arbetar med insamling på Erikshjälpen. Hämtar inspiration från gatukonst och hiphop och är grym på att måla graffiti.

Rosemarie Engblom

Kommunikatör med ansvar för Erikshjälpens hemsida. Arbetar även med trycksaker, annonser, Erikshjälpens tidning och filmer. Har en sy-blogg.

Andreas Hallman

Jobbar med att ge barn i Sverige en chans att upptäcka andra barns verklighet. Skriver material som passar i kommunikationsprogrammet Rafiki. Har även en del andra uppdrag men allt går ut på att förstå och komma närmre andra människor. Utbildning är ett yrke och en hobby, aktiviteter med barn upptar även fritiden. Andreas hemliga last är julgranskulor.

Birgitta Johansson

Mer info kommer inom kort.

Sofia Denzler

Jobbar på Erikshjälpens kommunikationsavdelning. Är en entusiastisk scout som gärna sjunger och syr maskeradkläder. Fascineras av berättelser och uppskattar bra böcker.

Josefine Antonsson

Kommunikatör som jobbar med hemsida, intranät och mycket annat. Kan gå på händer, gillar att springa långt och snabbt och bygger gärna kojor i skogen med döttrarna.

Ida Svensson

Arbetar som koordinator för Erikshjälpens program i Västafrika. Står med ena foten djupt rotad i den småländska myllan och den andra i Mali där hon har bott och arbetat i 3,5 år. Saknar bara längdskidorna när hon är i Afrika. Specialitet: Lära sig ovärderliga vardagsfraser på diverse afrikanska språk.

Märta Jacobson

Programkoordinator för Erikshjälpens praktikantprogram och Sverigeprojekt som gillar att folkbilda kring frågor som rör trafficking. Springer gärna en stund i skogen för att sen kunna sitta still och läsa en bra bok och dricka te.

Johan Leidefors

Bl a webmaster för Biståndsbloggen samt med och gör Biståndspodden – glöm inte lyssna! Det händer t o m att han bloggar ibland. Gillar musik i flera former och letar ständigt efter en enorm bensinsnål pickup.

Eva Palmqvist

Biträdande programchef – internationellt på Erikshjälpen. Västgöte som bott och arbetat fem år i Östafrika. Gillar sång, sovmorgnar och spontanitet. Går lätt vilse, men hittar därmed ibland nya vägar.

Biståndspodden

Kategorier