Vägg målad av Victor Egerbo.

När den fruktansvärda terrorattacken skedde i Stockholm spred sig hashtaggen och budskapet #PrayForStockholm.

Samtidigt som vi fortfarande bad för Stockholm spred sig nyheterna om bomberna som smällde i Egypten. Bomber som smällde inne i kyrkor! Nu spred sig orden #PrayForEgypt.

Jag ser nyheterna på tv. Det rapporteras om konflikter, fattigdom, undernäring och kolera. Flera miljoner människor hotas av svält i östra Afrika – och de allra minsta barnen är som vanligt särskilt utsatta. En förälder lyfter upp sitt undernärda barn till läkaren. Där och då brister mitt hjärta. Här i soffan sover min dotter i min famn. Tänk om det var jag som lyfte mitt undernärda barn till läkaren. Tänk om det var min dotters revben som syntes så tydligt.

Det finns mycket att be för i världen i dag. Låt oss göra det! Be. Bulta och slå på dörren till Gud och alla skyddsänglarna. Samtidigt. När det gäller Östafrika är det inte för sent att hjälpa!

Tack vare alla er som ger, månadsgivare eller kanske kunder i Erikshjälpen Second Hand, tack vare er kan kvinnor och män och framförallt barn räddas från att dö av svält. Tillsammans kan vi komma med bönesvar till några av de behov som finns i världen.

Victor Egerbo

Victor Egerbo

Insamlingskoordinator at Erikshjälpen
Arbetar med insamling på Erikshjälpen. Hämtar inspiration från gatukonst och hiphop och är grym på att måla graffiti.
Victor Egerbo

Latest posts by Victor Egerbo (see all)