praktikant-top

Många vill åka ut och upptäcka världen.

Från rehabiliteringscenter i Uganda, soptippar i Indien till kontor i Burkina-Faso. Att åka ut som praktikant kan se otroligt olika ut.

Många unga drömmer om att förändra världen – att göra något för andra. Att åka ut och upptäcka världen som praktikant eller volontär tillsammans med en biståndsorganisation lockar många ungdomar att söka till organisationer som Erikshjälpen. Ofta hittar man intressanta projekt via webforumet Globalportalen – som vi får höra mer ifrån i programmet.

Konkret praktiserande i årets första podcast!

podcast_coverI snitt har Erikshjälpen cirka 70 sökande till sitt praktikantprogram. De senaste åren har ungefär 10 personer valts ut varje år, efter noga sållning och intervjuer. Om man slår upp ordet praktikant berättar ordlistor och Wikipedia om yrkesförberedande, handledd verksamhet, och ställer ordet praktik i motsats till teori. Barnrättsorganisationen Erikshjälpen har sänt ut praktikanter till sina internationella projekt sedan 2006. Och man vill sätta just praktiken – i motsats till teorin – i fokus, och menar att det är viktigt att skilja på att vara volontär och att vara praktikant.

 

Du kan välja att lyssna online, eller genom:
iTunes Podcaster (Apple) Acast (Android & Apple) RSS feed


Extramaterial


Vad säger de som varit praktikanter innan?

Läs intervjuer med praktikanter som berättar om deras tid ute i världen. Läs merVill du vara med och förändra?

För mer info om Erikshjälpens internationella praktikantprogram, gå in på Erikshjälpens hemsida.

Johan Leidefors

Johan Leidefors

Kommunikatör at Erikshjälpen
Bl a webmaster för Biståndsbloggen samt med och gör Biståndspodden - glöm inte lyssna! Det händer t o m att han bloggar ibland. Gillar musik i flera former och letar ständigt efter en enorm bensinsnål pickup.
Johan Leidefors

Latest posts by Johan Leidefors (see all)